“Merdivenleri aşındırıan rahmetli Beşikçioğlu vs Koza’da rahmetli Sabancı’nın kurmayları…; Her ayın son haftasında rahmetli Saydam’dan alınan 50 lira borç ve tatlılar Coşkun beyden…; Yandan yandan dokuzuncu kademede umutla bekleme yılları…; Savunmada Tayyar, Nihat, Veli ve mantarlı Tarık ve Mustafa’ya uyarı…“
Enstitü anılarıyla yasaların evrimi ve aşılamayan farklılıklar; Üçün güzelliği ve insan insan (https://www.youtube.com/watch?v=zlBCnv5s4D8)
Merhaba
Bildiğiniz gibi, konuları daha kişisel olan öyküleri kendi blogumda (www.copcu.com) yazıyorum. Derneğimizin web sayfasındaki blog yazıları da genellikle ve ne yazık ki bugüne dek benim yazılarımla şekillendi. Bunu aşmak istiyorum. Zorluyorum. Bu yolda yazılarımıza renk katan, farklı bakış açıları sunan, tam bitti derken “devam” kararı ile onca yılın emeğinin heba oluşuna üzülen Dr.Aydın Zümreoğlu‘nun “Dostum (!) AMS” başlıklı yazısı için bir kez daha teşekkür ediyorum. WhatsApp Grubumuzda aktif iletişim içinde oldukları için başta Nafiz ve Cezmi Hocam olmak üzere tüm arkadaşlarımın yazılarını bekliyorum. Ve umudumu koruyorum.
Yazımın başlığında dört rakam grubu var. Bilenler biliyor bunların ne olduğunu. Renkli giriş paragrafındaki yarım kalmış cümleler ise bu rakamlarla ilintili benim anılarım. Yazımı yazmadan önce bu kadar bilgilendirmeyi yeterli görüyorum ve bu konuda yetmişli ve seksenli yılları Enstitüde geçirmiş olan arkdaşlarımdan katkı bekliyorum. Umutluyum; umudumu koruyorum. Alacağım geribildirimlere göre yazıma devam edeceğim.
Hoşçakalın.
Doç.Dr.Mustafa Copcu
Dernek Başkanı
Çeşme / 02.10.2022
ve bir gün sonra dostum Nafiz hocadan kısa bir mesaj geldi:
“Sevgili Mustafa, unuttuğumuz eski günleri hatırlattın, çok teşekkürler. O toplantıda Türkiye Fitopatoloji Derneği adına, rahmetli Kazım Beye kutlama plaketi takdim etmiştik. Güzel bir hatıra. Sevgilerimizle”
Teşekkürler Nafiz Hocam ve “kısa günün kârı az olur” diye düşünüp yazıma aynı başlıkla ve detaylandırılmış içerikle devam ediyorum. Haydi bana kolay gelsin.
Çeşme / 03.10.2022